Nieuwsbericht

Bezoek provincie Hebei (China)

2018

Karbonik warmtegevende verf wordt nu ook toegepast in het voormalige kantongerecht van Den Helder, wat binnenkort het nieuwe kantoor van KJK architecten is. Verder een interview met Hans Klopstra over “Kunstgras met verwarming”- Karbonik verwarmingsfolie wordt nu ook onder kunstgras voetbalvelden geplaatst om deze in de winter te kunnen verwarmen.

Op uitnodiging van de provincie Hebei heeft de firma Karbonik B.V. van 17 – 19 mei 2018 deelgenomen aan een driedaags programma in Anping, Langfang en Renqiu, drie steden in de buurt van Peking. Hebei in China is een zusterprovincie van de provincie Zuid-Holland in Nederland. In de stad Lanfang heeft Karbonik B.V. met een eigen stand tevens deelgenomen aan een grote internationale beurs, waarbij de provincie Zuid-Holland met een eigen beurs paviljoen verschillende Nederlandse industriesectoren belichtte.

Het doel van de bijeenkomst was het bespreken van een mogelijke samenwerking tussen Karbonik B.V. en Jomec B.V. aan Nederlandse kant  en een consortium van bedrijven uit de provincie Hebei aan de kant van China, bestaande uit: een financieringsgroep, de universiteit van Hebei, een bouwonderneming, een fabriek, een installatiebedrijf,  stadsontwikkeling/projectontwikkeling en het lokale energiebedrijf, allen reeds zakenpartners van de firma Jomec  B.V..  Het ging hierbij om de introductie en levering van de Nederlandse Karbonik producten in China. Jomec B.V. is in Nederland de vertegenwoordiger van de provincie Hebei voor de ontwikkeling van internationale business.

Bij aankomst op 17 mei vonden  in Anping de kennismaking en de agendabespreking plaats. Vertegenwoordigers van de partners van de Chinese vestiging Jomec International Business Support  Ltd. waren daarbij aanwezig. Tevens werd een bezoek gebracht aan de beurs tijdens de opbouw en de rehearsal. De beursbezetting bestond uit twee van te voren getrainde chinese personen.

De opening van de beurs  was op 18 mei. Bart Klopstra en Hans Klopstra van Karbonik B.V. en Yufang Gua CEO en Akina Investment Banking Director van de firma Jomec B.V. werden als versterking ingezet bij hoogstaande bezoekers.

Parallel aan de beurs was een congres georganiseerd met presentaties van prominente nationale en internationale sprekers, onder andere de Gouverneur  van Hebei Mr. Xu Qin en Michel Payne van het organisatiecomité van de Olympische winterspelen in China in 2022. Op de sprekerslijst stond ook Yufang met de Karbonik presentatie die in het chinees werd gepresenteerd. Het thema van het congres was de ontwikkeling van Hebei als de belangrijkste provincie van China, met als belangrijkste themapunten:

 • Stadsontwikkeling
 • Ontwikkeling agrarische sector
 • Energieproductie en energieconsumptie
 • Projectontwikkeling
 • Research & development in de sectoren energie en bouw
 • Buitenlandse samenwerking
 • Financiering

Hoogtepunt van de beurs was het bezoek van de Gouverneur van Hebei aan de Karbonik stand (zie foto).

Op 19 mei heeft het Karbonik team in Langfang in de ochtend een bezoek gebracht  aan prof  Zhang van de Technische Universiteit in en directeur van het management comité van ondernemers in Hebei. Tevens was daarbij onder andere aanwezig Mr. Qian hoofd van de afdeling stadsontwikkeling  van Langfang en directeur van de Hebei Province Department of Commerce. s’ Middags  is er door Karbonik in de stad Renqiu een presentatie gegeven aan het voltallige team van eerder genoemde zakenpartners van de firma Jomec (20 personen zie foto).  Ook aanwezig was de CEO van de Renqui Energie maatschappij en tevens partner van Jomec. De sessie werd met veel applaus afgesloten. Vervolgens is er dezelfde middag training gegeven aan een groep installateurs en in een van de bureauruimtes van de  kantoren van de zakenpartners over de volledige vloer Karbonik vloerverwarming  gelegd.

De plaats Renqui  telt 1 millioen bewoners (ongeveer 300.000 huishoudens). De Renqui energiemaatschappij levert de energie aan deze gemeenschap. Er is een sterke politieke steun voor elektrisch verwarmen. Het huidige tarief is Rmb 0,50/kWh. Er gaat een subsidie gegeven worden van 40% indien bij verwarming gebruik gemaakt gaat worden van elektrische energie! Dit betekent een tarief van Rmb 0,30/kWh. Op dit moment  wordt al 55% van de energie in deze stad duurzaam opgewekt (35% hydro en 20% wind en solar en 45 steenkool).

De dag werd afgesloten met eengezamenlijk diner, waarna het Karbonikteam naar de luchthaven van Peking werd gebracht. Na de beurs werd in het Chinese nationale nieuws gemeld, dat steenkool en gas als fossiele energiebronnen binnenkort geheel zullen worden vervangen door duurzame energiebronnen zoals Hydro centrales, zonnepanelen en windmolens.

Hans Klopstra

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam