Wat moet ik weten over elektriciteit en Carbo e-Paint?

Hier zijn enkele basisprincipes over het bedienen en besturen van Karbonik Heat Paint.

Stroom - Karbonik Heat Paint heeft stroom nodig om warmtestraling te produceren; het kan op gelijkstroom en wisselstroom werken.

Spanning - Karbonik Heat Paint werkt meestal op een spanning van 22~24V. Onder speciale omstandigheden kunnen andere spanningen van toepassing zijn.

Omvormer - Een omvormer zet gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC). Een kleine omvormer zal maximaal 1 vierkante meter van stroom voorzien. Een grote omvormer zal maximaal 2 vierkante meter van stroom voorzien.

Vermogen - Karbonik Heat Paint zet per vlakte van ca. 1m² ongeveer 300W elektrisch vermogen om in warmte. De meegeleverde Transformator kan 4 vlakken tegelijkertijd voeden.

Zonnepanelen & accu's - Karbonik Heat Paint kan met behulp van een omvormer direct vanuit zonnepanelen gevoed worden. Bovendien kan zonne-energie die door een fotovoltaïsche installatie wordt opgewekt, rechtstreeks als stroomvoorziening worden gebruikt, wat resulteert in aanzienlijk lagere verwarmingskosten. Dit kan verder geoptimaliseerd worden door het installeren van een accusysteem of door gebruik te maken van een power cloud systeem.

Produceert Carbo e-Paint een gevaarlijke of ongezonde elektromagnetische straling?

Neen. Het systeem voldoet aan de normen DIN EN 61000-6-2:2006-03 Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) - Deel 6-2, DIN EN 61000-6-3:2007-09 Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) - Deel 6-3: Algemene normen - Emissienorm voor residentiële, commerciële en lichtindustriële omgevingen.

Welke muurverven kan ik gebruiken om over Carbo e-Paint heen te schilderen?

Hoogwaardige dispersieverven op waterbasis of silicaatdispersiewandverven van hoge kwaliteit zijn ideaal. Verven met metalen onderdelen of koolstofhoudende bestanddelen zijn niet geschikt.

Hoe lang gaat Carbo e-Paint mee?

De levensduur van Carbo e-Paint is in principe onbeperkt.

Waar kan ik Carbo e-Paint SDS en productgegevensbladen vinden?

U kunt deze Safety Data Sheet (SDS) en productgegevens opvragen door een email naar ons te sturen.

Op welke ondergronden kan ik Carbo e-Paint toepassen?

Carbo e-Paint verwarmde coating kan worden aangebracht op gips, gipsplaat, persborden, beton, behang en over dispersieverf of silicaatdispersieverf. Hout, kurk, kunststof enz. zijn niet geschikt.

Kan ik de Carbo e-Paint laag zelf aanbrengen?

De Carbo e-Paint verwarmingslaag moet door een door Karbonik geïnstrueerde vakman worden aangebracht en geïnstalleerd.

Heb ik een extra vorm van bescherming nodig om het Carbo e-Paint oppervlak aan te raken?

Nee, omdat de verwarmingszone met een laagspanning van 22 V wordt bediend, die zelfs voor kinderen volledig aanraakveilig is.

Kan ik ook Carbo e-Paint toepassen in de badkamer?

Nee, de Carbo e-Paint verwarmde coating is niet geschikt voor natte ruimtes.

Hoe kies ik een geschikte plaats voor mijn Carbo e-Paint laag?

Ideaal zijn muren in de buurt van waar u graag tijd doorbrengt en die niet geblokkeerd worden door een kast of iets dergelijks.

Wat is de beste manier om met Carbo e-Paint aan de slag te gaan?

Een Carbo e-Paint Kit is de eenvoudigste manier om met Carbo e-Paint aan de slag te gaan. Het omvat de Carbo e-Paint verf, zelfklevende koperen leidingen om over heen te schilderen, een TÜV gekeurde 22V transformator en een thermostaat.

Niet klaar om een Carbo e-Paint Starter Kit te kopen? Overweeg om een voorgeverfde Carbo e-Paint sample paneel te kopen zodat u zelf kunt zien waar het bij Carbo e-Paint om draait.

Hoe wordt Carbo e-Paint toegepast?

Carbo e-Paint wordt aangebracht met een professioneel verfsysteem. De vaardigheden die nodig zijn om Carbo e-Paint toe te passen zijn vergelijkbaar met de vaardigheden die nodig zijn om andere professionele coatings of verflagen aan te brengen, zij het met een HVLP-systeem of met de verfroller.

Welke kleur heeft Carbo e-Paint?

De verf is antraciet/donker grijs. Willekeurig gekleurde verflagen kunnen na de toepassing van een speciale primer laag op de Carbo e-Paint worden aangebracht.

Wat moet ik doen als ik krassen in de Carbo e-Paint laag ontdek?

Als de verwarmde coating beschadigd raakt, mag u de zone niet blijven gebruiken. Neem contact op met de verantwoordelijke installateur. Hij of zij zal de functionaliteit van uw verwarmingssysteem inspecteren en advies geven voor een reparatie of indien nodig de verwarmingszone opnieuw aanbrengen.

Kan ik foto's of andere items aan wanden hangen die met Carbo e-Paint zijn bekleed?

Nee, de verwarmingszone mag niet - zelfs niet gedeeltelijk - geblokkeerd of afgedekt zijn.

Hoe veilig is een coating van Carbo e-Paint?

De verwarmingszone werkt bij 22 V en kan daarom zonder gevaar worden aangeraakt.

Hoe warm wordt een Carbo e-Paint laag warm als deze op een muur wordt geïnstalleerd?

De wandverwarmingszone bereikt een maximumtemperatuur van 42 °C bij een kamertemperatuur van ca. 20 °C.