OfficeVitae - Karbonik toegepast voor lokale verwarmingstesten bij TU Delft

Gebouwbeheerssystemen (BMS), verantwoordelijk voor het regelen van het binnenklimaat van de werkomgeving, speelt een belangrijke rol met betrekking tot de gezondheid en vitaliteit van kantoorwerkers. OfficeVitea verleent een geintegreerde benadering om real-time inzichten te verkrijgen in het binnenklimaat van de kantoorinrichting, door de waardes van specifieke lokale klimaatzones in kantoren te meten, gebaseerd op de behoeftes van de medewerkers.

Vanaf maart 2018 heeft OfficeVitea meerdere scenario's getest door regulering en bewaking van het binnenlucht klimaat, licht en de bezettinggraad in het Office Lab inThe Green Village - TU Delft.  Zone 1 past lokale verwarming toe (met Karbonik verwarmingsfolie), terwijl zone 2 feedback geeft over het fysieke gedrag van de gebruiker.
Feedback van de kantoorgebruikers zal worden verwerkt om een optimaal BMS te ontwerpen voor verdere implementatie en schaalvergroting van het concept elders.
Bovendien draagt deze op maat gemaakte aanpak bij aan duurzame praktijken die resulteren in het verbeteren van de vitaliteit en gezondheid van de werknemer, terwijl tegelijkertijd de totale energiebehoefte van het kantoor wordt verlaagd.

OfficeVitae local heating tests