• Banner Karbonik 2017 10

Elektrische vloer-, plafond- en muurverwarming

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. De ultradunne verwarmingsfolie en de warmtegevende verf Carbo e-Paint zijn twee van de innovatieve producten van Karbonik. De warmtefolie is snel en eenvoudig onder de vloerbedekking (parket, laminaat, tegels en tapijt) te installeren. De door de folie uitgezonden infrarode straling verwarmt vervolgens alle objecten in de ruimte. Karbonik bedient de Europese markt.
Bezoek ons op Duurzaam Verwarmd op 7-9 september 2020!   duurzaamverwarmd logo sep2020

vacature Technisch projectmanager


Nieuws vanuit de directie rondom de Corona situatie
Nieuws vanuit de directie rondom de Corona situatie: update 8 mei 2020
Via de media heeft u vernomen dat onze regering de coronamaatregelen langzaam aan het versoepelen is. Hierbij volgen ook wij de RIVM richtlijnen, waarbij we ons zullen houden aan de 1,5 meter samenleving met de aanvullende hygiënemaatregelen.

        Wat wordt weer hervat?
Onze installatietrainingen zullen weer gaan plaatsvinden in klein verband. Na 11 mei zullen de eerste installatietrainingen weer worden ingepland. Waarbij het volgende geldt:
  • Maximaal 4 deelnemers

  • Geen handen schudden of anderszins fysiek contact

  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand

  • Een vaste werkplekopstelling

  • Gereedschappen worden gereinigd voorafgaand en na afloop van trainingen

  • Deelnemers blijven thuis bij ziekteverschijnselen en informeren ons een dag van te voren

        Welke andere werkzaamheden gaan gewoon door?
Voor onze klanten zijn wij verder normaal via telefoon en internet bereikbaar. Ook verzenden van goederen, service en support naar onze klanten blijven normaal functioneren.

We hopen u zo snel mogelijk weer tijdens onze evenementen te mogen verwelkomen. Tot die tijd blijven we via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bereikbaar voor al uw vragen over het verloop van de genomen maatregelen.

        Met vriendelijke groeten,
        Karbonik Directie


Karbonik en gezondheid

Het is inmiddels bekend dat vochtigheid en temperatuur een belangrijke rol spelen bij het gevoel van behaaglijkheid en de gezondheid van de mens. Een zeer lage luchtvochtigheid is duidelijk merkbaar en niet goed voor ons lichaam. De huid wordt droog, de slijmvliezen van onze luchtwegen drogen uit, sommige mensen voelen een verhoogde aandrang te hoesten.
Bij diverse wetenschappelijke onderzoeksinstituten worden op het gebied van binnenklimaat en verwarmen vele onderzoeken gedaan. Zo houdt Karbonik samen met de Technische Universiteit van Delft zich intensief bezig met het onderzoeken van het binnenklimaat van kantoorruimtes.

Uit al deze onderzoeken blijkt dat een relatieve vochtigheid van de lucht lager dan 25% in woonvertrekken en kantoren een negatieve invloed heeft op onze gezondheid. De kans van besmetting door hoesten is vele malen hoger dan bij een binnenklimaat met een relatieve vochtigheid die hoger is dan 40%. Een hoge luchtvochtigheid heeft een remmende werking op de verspreiding van micro-biologische deeltjes, zoals griepvirussen, waarbij de optimale relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% ligt.

De overal bekende convectieverwarming met radiatoren veroorzaakt droge lucht. Om dit te voorkomen gebruikt men daarbij vaak luchtbevochtigers. Bij Karbonik-verwarming zijn geen extra maatregelingen nodig, omdat de warmteoverdracht plaatsvindt via stralingswarmte welke geen droge lucht veroorzaakt. Er is bij iedere temperatuurinstelling sprake van een optimale luchtvochtigheid, een gezond binnenklimaat.

tekst:

Bezoek ons op Duurzaam Verwarmd op 7-9 september 2020 (let op: datum gewijzigd!)

duurzaamverwarmd logo sep2020 meer informatie volgt later


Selectief verwarmen op de werkplek

Sinds december 2019 worden er binnenklimaattesten door de TU Delft gedaan in twee provinciehuizen (Zuid-Holland en Overijssel) en in het engineering consultancy bureau Cundall in Londen. Karbonik is daarbij uitgekozen  om haar warmtefolie samen met het bekende Karbonik energiebesturingssysteem voor  een selectieve lokale warmtevoorziening te zorgen op de werkplek. Lees meer
 

Update: Karbonik Installatietrainingen 2020

Door de versoepelende Corona maatregelen vanuit de regering zijn we weer begonnen met onze installatietrainingen voor intallateurs. Deze trainingen worden 's middags gehouden, waarbij we de afstandsregel van 1,5 meter en de hygiënemaatregelen in achtnemen.
 
Alle trainingen vinden plaats op een maandagmiddag van 13:30 – 17:00 bij het ICDuBo, Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam en worden door Karbonik voorlopig nog kosteloos aangeboden. Meer info over trainingsdata
 

Whitepaper Karbonik

In samenwerking met Duurzaam Gebouwd heeft Karbonik de Whitepaper 'Lokaal verwarmen speelt belangrijke rol in energietransitie' gepubliceerd.
Cover Whitepaper Karbonik
 


 

Karbonik op TV

Op zondag 25 augustus 2019 was Karbonik te zien in het programma "De Barometer" op RTL Z om 17:30. De uitzending werd herhaald op woensdag 28 augustus om 16:30 uur en op vrijdag 30 augustus om 10:30 uur. Nu ook te zien hieronder.

tv RTL aug 2019 Karbonik 19BAROS3 Afl. 08 DEF from Dutch Content Productions on Vimeo.

Installatie Karbonik

Karbonik getest bij Green Village in Delft