• Banner Karbonik 2017 10

Elektrische vloer-, plafond- en muurverwarming

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. De ultradunne verwarmingsfolie en de warmtegevende verf Carbo e-Paint zijn twee van de innovatieve producten van Karbonik. De warmtefolie is snel en eenvoudig onder de vloerbedekking (parket, laminaat, tegels en tapijt) te installeren. De door de folie uitgezonden infrarode straling verwarmt vervolgens alle objecten in de ruimte. Karbonik bedient de Europese markt.

Bezoek ons op Duurzaam Verwarmd, 17 t/m 19 maart 2020.

2020 duurzaam verwarmd KARBONIK

Elektrisch verwarmen levert 50% minder energieverbruik op in doorzonwoning

In het winterseizoen 2018-2019 is een proef uitgevoerd met de elektrische verwarmingsfolie van Karbonik in een Eindhovense rijtjeswoning uit de zestiger jaren, een zogenaamde doorzonwoning. De woning is daarvoor helemaal van het ‘gas los’ gemaakt. Alle 4 kamers, de keuken en de gang zijn voorzien van de verwarmingsfolie onder de vloerbedekking. In de badkamer is een infrarood paneel geïnstalleerd.

In vergelijking met 30 soortgelijke woningen die met gas zijn verwarmd, heeft de ‘all-electric’ woning 50% minder energie gebruikt. De bewoner van de woning is zeer tevreden over het comfort van de elektrische verwarming en heeft ten opzichte van de andere bewoners in de wijk ongeveer 10% aan energiekosten bespaard.

 

 

 

Levering Karbonik installaties in opdracht van TU Delft.

In december 2019 zijn in opdracht van de Technische Universiteit Delft onze Karbonik verwarmingssystemen in de provinciehuizen van Zuid Holland en Overijsel en in het kantoorgebouw van de firma Cundall in Londen geïnstalleerd.
Het inmiddels zeer bekende energiemanagementsysteem van Karbonik zorgt daarbij voor de besturing op deze drie lokaties. Lees meer
 

Karbonik Installatietrainingen 2020

Gemiddeld een keer per maand wordt er een installatietraining gegeven voor intallateurs en duurt 1 dagdeel.
 
Alle trainingen vinden plaats op een maandagmiddag van 13:30 – 17:00 bij het ICDuBo, Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam en worden door Karbonik voorlopig nog kosteloos aangeboden.Meer info over trainingsdata
 

Whitepaper Karbonik

In samenwerking met Duurzaam Gebouwd heeft Karbonik de Whitepaper 'Lokaal verwarmen speelt belangrijke rol in energietransitie' gepubliceerd.
Cover Whitepaper Karbonik
 

Karbonik op TV

Op zondag 25 augustus 2019 was Karbonik te zien in het programma "De Barometer" op RTL Z om 17:30. De uitzending werd herhaald op woensdag 28 augustus om 16:30 uur en op vrijdag 30 augustus om 10:30 uur. Nu ook te zien hieronder.

tv RTL aug 2019 Karbonik 19BAROS3 Afl. 08 DEF from Dutch Content Productions on Vimeo.

Installatie Karbonik

Karbonik getest bij Green Village in Delft