Lokale werkplekverwarming in Provinciehuizen in Zuid-Holland en Overijsel en in Kantoor van Cundall in Londen

Sinds december 2019 worden er binnenklimaattesten door de TU Delft gedaan in de provinciehuizen van Zuid-Holland en Overijssel en in het kantoor van het bekende engineering consultancy bureau Cundall in London. De firma Cundall is bekend om zijn wereldwijde projecten op het gebied van duurzaamheid.  
Zoals in de berichtgeving van december al is gemeld, is onze firma Karbonik daarbij uitgekozen voor het selectief verwarmen van werkplekken binnen de kantoorruimten van deze provinciehuizen en hetzelfde in Londen bij de firma Cundall.

De Karbonik warmtefolie samen met het bekende Karbonik energiebesturingssysteem zorgt hier voor  een selectieve lokale warmtevoorziening. Wanneer een werkplek bezet is, kan d.m.v. een simpele schakelaar de lokale  verwarming op de werkplek worden geactiveerd en kan op deze werkplek , middels toevoer van extra stralingswarmte,  de gevoelstemperatuur  een paar graden worden verhoogd. Dit gebeurt met behulp van Karbonik warmtefolie onder vloerbedekking en warmtefolie gemonteerd in speciale warmtepanelen onder de bureaus. De luchttemperatuur in het niet bezette deel van bureautuin blijft daarbij op een veel lagere waarde ingesteld. De warmtemetingen, in samenhang met behaagelijkheid op de werkplek, worden door de TU Delft op afstand gemonitord.

Met deze methode van verwarming verwacht men aanzienlijke besparingen op de energierekening.
Tot nu toe zijn de reacties zeer positief.

Provinciehuis Zuid-Holland

Provinciehuis Zuid-Holland

VSK 2020 installatiebeurs groot succes

De VSK 2020 installatiebeurs vond plaats op 4-7 februari 2020 en heeft maar liefst 36.368 bezoekers naar de Utrechtse Jaarbeurs getrokken. Ten opzichte van de vorige editie in 2018 laat de installatiebeurs een groei zien van 2000 bezoekers. Toen kwamen ruim 34.000 mensen naar Utrecht. Beursmanager Patrick Schilte is tevreden over deze stijging. “Er heerste een positieve vibe onder standhouders en bezoekers”, zo zegt hij in het afsluitende interview in het VSK Nieuwscafe.

Meer dan de helft van de bezoekers werkt voor een installatiebedrijf en de meeste interesse was op het gebied van verwarmen. De stand van Karbonik werd dan ook druk bezocht. Per m2 eindigden we zelfs in de top 10 van het aantal bezoekers op de stand!

Mocht u toch niet in de gelegenheid geweest zijn ons te bezoeken op de VSK 2020, dan kunt u ons bereiken via ons email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch via 010 – 2613519. Of bezoek onze stand tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd van 17 t/m 19 maart in Expo Haarlemmermeer. Meer informatie over deze beurs vindt u verderop op onze website.

Duurzaam Gebouwd Congres

Zoals de foto’s laten zien was er weer veel belangstelling voor de elektrische vloerverwarming van Karbonik tijdens het congres van Duurzaam Gebouwd in Assen op 6 februari 2020. De sfeer van dit evenement was top met name ook dank aan de organisatoren van Duurzaam Gebouwd. Naast interessante sprekers tijdens plenaire bijeenkomsten waren er ook workshops waaronder een workshop verzorgd door Karbonik over verwarmen met koolstof.

De interesse voor Karbonik als alternatief voor het verwarmen met gas naast het verwarmen met de warmtepomp neemt langzaam maar zeker toe. Grote organisaties in de bouw tonen meer en meer hun belangstelling voor onze toepassingsmogelijkheden voor het verwarmen van woningen en kantoren. Tijdens het congres heeft Karbonik de uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een consortium van bedrijven die de energietransitie daadkrachtig ter hand willen nemen.

Duurzaam Gebouwd Congres 6feb2020 2 Duurzaam Gebouwd Congres 6feb2020 1

Levering Karbonik installaties in opdracht van TU Delft bij de Provinciehuizen van Zuid Holland en Overijsel en bij de firma Cundall in Londen

↪ Lees meer

Elektrisch verwarmen levert 50% minder energieverbruik op in doorzonwoning

↪ Lees meer

Karbonik Installatietrainingen 2020 - Wegens situatie rondom Corona zijn deze uitgesteld!

↪ Lees meer

Delegatie vanuit China bezoekt Karbonik in Nederland in November 2019

↪ Lees meer

OfficeVitae - Karbonik toegepast voor lokale verwarmingstesten bij TU Delft

↪ Lees meer