OfficeVitae - Karbonik toegepast voor lokale verwarmingstesten bij TU Delft

Gebouwbeheerssystemen (BMS), verantwoordelijk voor het regelen van het binnenklimaat van de werkomgeving, speelt een belangrijke rol met betrekking tot de gezondheid en vitaliteit van kantoormedewerkers. OfficeVitea verleent een geïntegreerde benadering om real-time inzichten te verkrijgen in het binnenklimaat van de kantoorinrichting, door de waardes van specifieke lokale klimaatzones in kantoren te meten, gebaseerd op de behoeftes van de medewerkers.

Vanaf maart 2018 heeft OfficeVitea meerdere scenario's getest; het reguleren en bewaken van het binnenluchtklimaat, het licht en de bezettingsgraad in het Office Lab in The Green Village - TU Delft.  Zone 1 van het Office Lab toetst de lokale verwarming (met Karbonik verwarmingsfolie), terwijl zone 2 feedback geeft over het fysieke gedrag van de gebruiker. De terugkoppeling van de kantoorgebruikers zal worden verwerkt om een optimaal BMS te ontwerpen voor verdere implementatie en schaalvergroting van het concept elders.
Bovendien draagt deze op maat gemaakte aanpak bij aan duurzame praktijken die resulteren in het verbeteren van de vitaliteit en gezondheid van de werknemer, terwijl tegelijkertijd het totale energiegebruik van het kantoor wordt verlaagd.

OfficeVitae local heating tests