010-2613519 | Contact

Karbonik Heat-Paint

Wat is Karbonik Heat-Paint?

Karbonik Heat-Paint is een warmte gevende verf. De verf is op koolstof gebaseerd en daarom zwart van kleur. Ze kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, tussen 2 zeer dunne zelfklevende elektrodes. Deze elektrodes worden aangesloten op een spanningsbron van 22~24V, waarna de verf de toegevoerde elektrische energie met meer dan 99,9% rendement omzet in warmte. De maximaal te bereiken temperatuur van de wand is hierbij ca.42°C.

Hoe werkt het?

Indien Karbonik Heat-Paint onder spanning wordt gezet, emitteert ze infrarood straling; dezelfde straling als de zon uitzendt. Infrarood verwarmt niet zozeer de lucht in een ruimte, maar vooral de objecten (tafels, stoelen, mensen, enz.). Het is een efficiënte manier van verwarmen en verbruikt minder energie dan verwarming op basis van convectie (het verwarmen van lucht). Het is tevens een zeer comfortabele en natuurlijke manier van verwarmen.

Toepassingen

Onze innovatieve Karbonik Heat-Paint kan gebruikt worden om een ruimte of objecten te verwarmen. De elektroden en Karbonik Heat-Paint kunnen na het aanbrengen in een kleur naar keuze overgeschilderd worden. Tevens kan over de verflaag een stuc- of tegellaag worden aangebracht. De verf werkt op 22~24V, dus meestal is een transformator nodig. De verf is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis of in natte ruimtes.

Aan de slag met Karbonik Heat-Paint

Een set waarmee u Karbonik Heat-Paint kunt toepassen bestaat uit de volgende elementen:

 • 4 x 2 zelfklevende elektrodes (150cm lang, 4cm breed en 50 micrometer dik).
 • voldoende verf voor 4 vlakken van 150cm x 70cm; dus per vlak ruim 1m2.
 • een transformator met 4 uitgangen (voor 4 vlakken) van elk 22V en 300W, dus tezamen 1200W.
 • een thermostaat.

Het aanbrengen van de verf behoeft wel training c.q. begeleiding door Karbonik personeel.

Nieuw: Warmtegevende fleece

Nieuw is warmtegevende fleece; dundoek waarop de verf al is aangebracht. Functioneel en technisch werkt dit hetzelfde als de verf, maar het installatieproces is veel eenvoudiger. De fleece kan op vrijwel iedere ondergrond (mits niet geleidend) worden geplakt. De elektroden zijn geïntegreerd in de fleece en kunnen op de transformator worden aangesloten. De maximale wandtemperatuur die bereikt wordt is ca. 42°C.

Een set waarmee u de verf kunt toepassen bestaat uit de volgende elementen:

 • 4 stukken fleece van 86 x 140 cm, ca. 0,4mm dik. Verwarmende deel: 72 x 140 cm. Ieder fleece levert ca. 300W warmte
 • een transformator met 4 uitgangen (voor 4 vlakken) van elk 24V en 300W, dus tezamen 1200W.
 • een thermostaat.
Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam