Warmtegevend vliesbehang

Wat is warmtegevend vliesbehang?

Karbonik warmtegevend vliesbehang is glasvezelbehang waarop een dunne laag carbon (koolstof) is aangebracht. Aan weerszijden van het behang zitten 2 zeer dunne elektrodes. Deze elektrodes worden aangesloten op een spanningsbron van 24V, waarna de koolstof de toegevoerde elektrische energie met meer dan 99,9% rendement omzet in warmte. De maximaal te bereiken temperatuur van de wand is hierbij ca. 42°C. De vlakken vliesbehang hebben vaste afmetingen, maar kunnen desgewenst qua lengte worden ingekort.

Er zijn 3 maten verkrijgbaar:

86 x 140 cm (b x l)
62 x 196 cm (b x l)
75 x 196 cm (b x l) (alleen geschikt voor plafonds)

Hoe werkt het?

Wanneer het warmtegevend carbon vliesbehang onder spanning wordt gezet, emitteert ze infrarood straling; dezelfde warmtestraling als de zon uitzendt. Infrarood verwarmt niet de lucht in een ruimte, maar alleen de objecten (tafels, stoelen, mensen, enz.) Het is een efficiënte en comfortabele manier van verwarmen en verbruikt minder energie dan verwarming op basis van convectie (het verwarmen van lucht). Daarnaast is het zeer geschikt voor mensen met allergieën en astma omdat in tegenstelling tot traditionele verwarming er geen luchtcirculatie plaatst vindt en de kans op huisstofmijt kleiner is.

Toepassingen

Onze innovatieve warmtegevend carbon vliesbehang kan gebruikt worden om een ruimte of objecten te verwarmen. De vlakken vliesbehang kunnen na het aanbrengen in een kleur naar keuze overgeschilderd worden. Tevens kan over het vliesbehang een stuc- of tegellaag worden aangebracht. Het vliesbehang werkt op 24V met een transformator die op 230V wordt aangesloten. De transformator kan worden aangesloten op elke thermostaat en de temperatuurregeling kan optioneel worden bediend met een app. Het vliesbehang is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis of in natte ruimtes.

Sets

Een set warmte gevende carbon fleece bestaat uit de volgende elementen:

 • 1, 2 of 4 vlakken vliesbehang van ca. 0,4 mm dik. Ieder vlak vliesbehang levert ca. 300W warmte
 • 1 transformator
 • De drie formaten van de vlakken kunnen gecombineerd worden in 1 set.

Transformatoren zijn er in verschillende formaten, afhankelijk van het aantal vlakken vliesbehang dat er op aangesloten wordt. Daarnaast kan gekozen worden tussen een transformator voor inbouw in de meterkast, of een transformator voor opbouw in de ruimte die verwarmd wordt.

De sets vliesbehang kunnen worden aangesloten op elke thermostaat. Ook is het mogelijk om ervoor te kiezen de temperatuur te regelen via een app.

BIJGAAND EEN FILMPJE VAN DE INSTALLATIE: https://youtu.be/YzrhPfYo-3Q

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam