Verwarmingsfolie

Karbonik verwarmingsfolie

Karbonik verwarmingsfolie is een innovatieve en extreem dunne (circa 0,4 mm) elektrische verwarmingsfolie die snel en eenvoudig onder vrijwel iedere vloerbedekking is te installeren. Van belang is wel dat zowel de ruimte als de vloer voldoende geïsoleerd zijn. Ofschoon nog relatief onbekend in West-Europa, wordt deze verwarmingsfolie al vele jaren met succes toegepast in andere delen van de wereld. Met name in Azië worden letterlijk duizenden gebouwen verwarmd met deze folie, zodat we zonder meer kunnen spreken van een ‘proven technology’. In Nederland zijn inmiddels vele woningen en kantoorgebouwen door Karbonik voorzien van deze verwarmingsfolie.

Geschikte vloerbedekkingen voor verwarmingsfolie

De oppervlakte verwarming van Karbonik is voor vrijwel ieder vloerbedekkingstype geschikt. Door de zeer geringe dikte is het in veel gevallen niet nodig deuren en deurstijlen aan te passen. Wel moet rekening gehouden worden met de dikte van de aanbevolen vloerisolatie. Karbonik verwarmingsfolie is onder andere te gebruiken onder tapijt, laminaat, parket, pvc, beton, egaline, tegels en voldoet aan de normen van vele vloerfabrikanten zoals Therdex, Quickstep, Moduleo, Pergo, Invictus, Ikea, Floorify, USFloors, COREtec, Corepel, Hoomline, Blauw duurzame vloeren, Bodiax, LayRed etc. Voor een  nieuwe vloerbedekking kunt u natuurlijk ook terecht bij één van onze vloerpartners. Klik hier voor een overzicht. Heeft u een vloerleverancier die niet op de lijst staat, geen probleem, wij kunnen contact met hem opnemen.

Bedrijf verduurzamen

Waarom Karbonik verwarmingsfolie?

Behaaglijk en gezond

Warme voeten geven je een behaaglijk gevoel. Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte worden de vloer, wanden en de meubels in de ruimte verwarmd. Er ontstaan geen stofnesten. Schimmelsporen kunnen niet ontstaan omdat er geen koude delen overblijven waarop de lucht condenseert. Het aantal huisstofmijten is bij gebruik van vloerverwarming bewezen lager dan bij het gebruik van radiatoren of convectoren. De Karbonik vloerverwarming is daarmee uitstekend geschikt voor mensen met allergieën of astma.

Energie-efficiënt

Bij de transformatie van elektriciteit naar warmte gaat geen energie verloren. In tegenstelling tot centrale verwarming op gas of olie, waar 30% – 40% van de energie verloren gaat aan uitlaat-, omzettings- en transportverlies, wordt 100% van de elektrische stroom omgezet in warmte. Daarnaast toont onderzoek aan dat bij het gebruik van Karbonik vloerverwarming een kamertemperatuur van 18°C net zo behaaglijk is als een kamer die met convectoren verwarmd wordt op 20°C. Deze reductie van de kamertemperatuur heeft een extra energiebesparing van 12% ten gevolge.

Milieuvriendelijk

De Karbonik verwarmingsfolie is 100% recyclebaar en is volgens EN ISO 14001 geproduceerd. Door gebruik van groene stroom of in combinatie met herbruikbare energie zoals bijvoorbeeld opgewekt met zonnepanelen, kan het gebruik van Karbonik vloerverwarming uw persoonlijke CO₂ footprint beduidend reduceren.

Duurzaam en zeker

De Karbonik vloerverwarming is 100% onderhoudsvrij en extreem duurzaam. De folie is conform DIN EN 60695-2-13 moeilijk ontvlambaar en ongevoelig voor industriële- en huishoudelijke reinigingsmiddelen. Karbonik vloerverwarming gaat in de meeste gevallen langer mee en is economischer dan de traditionele op water gebaseerde vloerverwarming. Op onze folie geven we 10 jaar garantie.

Snelle en eenvoudige installatie

De Karbonik verwarmingsfolie wordt eenvoudig op een isolerende onderlaag gelegd voordat de vloerbedekking wordt aangebracht. Doorgaans zijn geen ingrijpende bouwkundige ingrepen nodig. De elektrische aansluiting op het net is relatief eenvoudig.

Flexibeler indeling van woonruimte

Verwarmingsketel, pijpen, radiatoren of convectoren zijn bij het gebruik van Karbonik elektrische vloerverwarming allemaal niet meer nodig. U wint ruimte en flexibiliteit in de woonruimte.

Geruisloos en onderhoudsvrij

De Karbonik verwarmingsfolie functioneert geruisloos en is absoluut onderhoudsvrij.

Gelijkmatige en snelle verwarming

De warmte wordt gelijkmatig over de totale oppervlakte verdeeld. De ruimte voelt door de directe verbinding met de vloerbedekking extreem snel warm aan. Afhankelijk van de vloerbedekking is de ruimte te verwarmen in 20-25 minuten in plaats van enige uren.

Warmte naar behoefte

De warmte afgifte wordt afgestemd op de wensen van de klant, rekening houdend met de (beoogde) vloerbedekking en plaatselijke situatie.

Geen waterschade mogelijk

Door het gebruik van elektrische stroom in plaats van water kan er geen waterschade optreden.

Productspecificaties verwarmingsfolie

Techniek

De folie bestaat uit een PET-substraat met ertussen carbon warmtebanen. Deze zijn op hun beurt weer met door zilver beschermde koper geleidingsbanen verbonden en worden op de netspanning (230V) aangesloten. Een tweede PET laag isoleert de verwarmingsbaan aan de bovenkant. De carbonbanen zetten de elektrische energie efficiënt in infrarood warmte om. De Karbonik verwarmingsfolie kan naar wens van de klant in vermogens geleverd worden van 50 tot 500 W/m². Voor de meeste toepassingen wordt het vermogen tussen de 80 en 125 W/m² aanbevolen, hetgeen ook uit voorraad leverbaar is. De meest gebruikte breedtes zijn 50 en 80cm.

Temperatuurregeling

Door de combinatie van een wandthermostaat met een sensor onder de vloer kan de ruimte de juiste temperatuur bereiken en wordt de bodemtemperatuur gelimiteerd. Hiermee wordt voor elke soort vloerbedekking gewaarborgd, dat de maximale toegestane temperatuur niet wordt overschreden.

De verwarming kan per kamer/ ruimte worden aangestuurd. Ook kan de Karbonik verwarming bestuurd worden middels een (desgewenst tijdgestuurde) thermostaat of op afstand met behulp van een smartphone. Ook besturing met ons geavanceerde domotica systeem is mogelijk.

Certificaten verwarmingsfolie

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam