faq algemeen

Algemeen

De algemene leveringsvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Tot voor kort was Karbonik-folie vrij onbekend. Het bestaat echter al enige jaren en is gebaseerd op een in de USA ontwikkeld koolstofmateriaal, dat de eigenschap heeft warmte te kunnen stralen als het op een elektrische spanningsbron wordt aangesloten.

Nieuw zijn echter de eigen verbeteringen van het koolstofmateriaal. Daarbij hoort ook de mogelijkheid ervan om selectief en lokaal te kunnen verwarmen d.m.v. sensoren en domotica-besturing.

Karbonik levert niet direct aan particulieren. Het zijn de door Karbonik geselecteerde en opgeleide verwarmingsinstallateurs, die de consument bedienen. Echter is het voor de consument altijd mogelijk met de firma Karbonik contact op te nemen voor het beantwoorden van vragen.

Het is in principe niet duurder dan verwarming middels gasverbranding. Verdere besparing op energiegebruik kan worden bereikt door verbetering van isolatie. Gemiddeld gasverbruik voor verwarming van een huis van 120 m² is 1200 m³. Gemiddeld elektriciteitsverbruik voor Karbonik verwarming 4800 kWh. Rekening houdend met bijkomende kosten als onderhoud en vastrecht is verwarmen met Karbonik bij de huidige energieprijzen vergelijkbaar met verwarmen met gas.
De stellige verwachting is dat gas de komende tijd duurder wordt t.o.v. elektriciteit waardoor verwarmen met Karbonik goedkoper wordt dan verwarmen met gas.

Karbonik bedient de zakelijke markt. De eerder genoemde installateurs leveren aan de consument.

Vloerverwarming is comfortabeler dan panelen omdat vloerverwarming een egaal verdeelde warmte geeft waarbij geldt dat warme voeten en een koel hoofd voor de meeste mensen het meest aangenaam is.

Met panelen heb je bovendien rekening te houden met de ’schaduwwerking’ van licht; als je een paneel boven je bureau hangt zal het langer duren voor je benen en voeten ook warm worden omdat die in de schaduw van het bureaublad zitten.

Voordeel van een paneel is dat je de warmte van een paneel sneller ervaart dan de vloerverwarming en je gerichter kan verwarmen; dus alleen daar waar je de warmte nodig hebt.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam