Infraroodpanelen

InfraroodpanelenVelen zijn zich er niet van bewust, maar die behaaglijke convectieverwarming met radiatoren heeft ook zijn nadelen. Dit type verwarming veroorzaakt namelijk een droge lucht met alle negatieve gevolgen van dien, zoals gemakkelijkere verspreiding van virussen. Het is daarom verstandig om te kijken naar alternatieve vormen van verwarming, die – als het even kan – ook nog eens een stuk duurzamer en energiebesparender zijn. Voor innovatieve en duurzame infraroodpanelen bent u bij Karbonik aan het juiste adres!

Onze infraroodpanelen ten opzichte van traditionele IR-panelen

Onze infraroodpanelen werken op elektriciteit en zijn een energie-efficiënte en comfortabele warmtebron die de ruimte binnen de kortste keren heerlijk verwarmt. Bovenal zorgen ze voor een goed en gezond binnenklimaat, waarbij de kans op uitdroging van bijvoorbeeld de keel of de huid minimaal blijft.

De panelen zijn van Pirex-glas en kunnen worden geplaatst op wanden en plafonds. Aan de achterzijde van de panelen zit een dunne laag koolstof, die door middel van elektrodes onder spanning wordt gezet. De stroom die hierdoor gaat lopen, wekt vervolgens de warmte op. Deze warmtestraling is vrijwel direct na het inschakelen van het paneel voelbaar, sneller dus dan een verwarming op waterbasis.

De Karbonik infraroodpanelen zijn er in verschillende formaten, zodat er altijd wel een oplossing voor u bij zit. De grootste versie kan ook worden uitgerust met ledverlichting. Hierbij is het mogelijk om zowel licht als verwarming op één enkel voedingspunt aan te sluiten, waarbij beide onafhankelijk van elkaar kunnen worden bediend met een draadloze schakeling. Gebruiksvriendelijkheid staat hierbij voorop!

Interesse in de infraroodpanelen van Karbonik?

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. Heeft u interesse in onze infraroodpanelen of andere producten of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer over onze passie voor innovatie.

Neem contact met ons op

  Voor een vrijblijvende prijsopgave ga naar de tab Offerte
  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyverklaring

  Verwarmingsfolie

  Karbonik verwarmingsfolie is een extreem dunne folie die elektriciteit omzet in warmte met een rendement > 99,9%. De folie is onder vrijwel ieder type vloerbedekking te installeren. Zo is de folie onder meer toegepast onder tapijt, laminaat, parket, pvc, beton, egaline en tegels.

  Verwarmende verf

  Karbonik Heat-Paint is een warmte gevende verf op koolstof basis. Na het aanbrengen kan over de Karbonik Heat-Paint een andere verflaag of een stuclaag worden aangebracht waarmee een ‘onzichtbare’ wandverwarming wordt gecreëerd. Nieuw is dat de verf ook prefab op fleece leverbaar is.

  Verwarmingspanelen

  Verwarmingspanelen zijn vooral geschikt voor montage aan het plafond. De panelen zijn van Pyrex glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke d.m.v. elektrodes onder spanning wordt gezet en dan weer met hetzelfde hoge rendement (>99%) energie omzet in warmte.

  Besturingssystemen

  Karbonik levert ook de besturing voor haar verwarmingssystemen. Van eenvoudige thermostaat tot geavanceerd domotica systeem, waarmee naast de verwarming ook verlichting, zonwering, elektrische deuren etc. kunnen worden geregeld en ook allerhande sensoren kunnen worden gekoppeld.

  Switch The Language
   010-2613519
   info@karbonik.nl

   Bezoekadres
   Directiekade 2
   3089 JA Rotterdam

   Postadres
   Müllerkade 391
   3024 EP Rotterdam