Nieuwsbericht

Levering Karbonik installaties in opdracht van TU Delft

02/02/2020

Levering Karbonik installaties in opdracht van TU Delft bij de Provinciehuizen van Zuid Holland en Overijsel en bij de firma Cundall in Londen

In december zijn in opdracht van de Technische Universiteit Delft onze Karbonik verwarmingssystemen in de provinciehuizen van Zuid-Holland en Overijsel en in het kantoorgebouw van de firma Cundall in Londen* geïnstalleerd. Het inmiddels zeer bekende energiemanagementsysteem van Karbonik zorgt daarbij voor de besturing op deze drie locaties. De monitoring ervan vindt op afstand plaats bij de TU Delft onder de verantwoording van de firma Office Vitae met Professor Dr. David Keyson** als projectbegeleider.

Karbonik maakt deel uit van het Office Vitae partnernetwerk en helpt met verbeteringen in de kantooromgeving om medewerkers gezonder en vitaler te krijgen.

Office Vitae doet metingen in kantoorgebouwen en verbetert gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Met behulp van “smart technology” worden diverse karakteristieken van de gebouwen en werkzones in kaart gebracht en “gematched” met de behoeften van de gebruikers. Zo ontstaat inzicht in besparings- en verbeteringsmogelijkheden om te komen tot gezondere kantoren met vitalere medewerkers. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van objectieve data uit o.a. sensoren, die temperatuur, luchtvochtigheid, licht, geluid, bezetting en beweging meten. Nog belangrijker vindt Office Vitae de mening, perceptie en behoeften van de medewerkers. De data worden gevisualiseerd in een dashboard op desktop of smartphone app en worden vertaald naar de eigen Office Vitality Index. Deze dient als leidraad en benchmark voor verbeteringen in gezondheid van werkomgevingen en vitalere medewerkers. Office Vitae is hier uniek en vernieuwend doordat zij alle gezondheidsparameters in een gebouw in kaart brengt en de (fitte) mens echt centraal
stelt. Kantoren worden geholpen zich beter aan te passen aan de behoeften van hun bewoners en hen te faciliteren en uit te dagen om zoveel mogelijk te bewegen.

Als je kantoormedewerkers vraagt naar de grootste beperkende factoren op kantoor om je fit, happy en productief te voelen dan zijn dat bijna altijd het binnenklimaat, de akoestiek en de slechte kantooromgeving.

Volgens Office Vitae liggen bij verbeteringen van het binnenklimaat de echte voordelen voor bedrijven bij energiebesparing, m2 optimalisatie, fittere en productievere medewerkers, lager ziekteverzuim en uiteindelijk betere bedrijfsresultaten.


* Het kantoor van Cundall Londen werd het eerste project in Europa dat in december 2016 een WELL-certificering ontving. Duurzaamheidscertificaten zijn belangrijk voor de waarde van een gebouw. WELL-certificering is een internationale standaard gericht op gezondheid en welzijn van mensen in de gebouwde omgeving.

** Biography David Keyson (https://www.tudelft.nl/io/over-io/personen/keyson-d/)
David Keyson is a distinguished Antoni van Leeuwenhoek professor in Smart Products and Environments in the Department of Industrial Design at the Faculty of Industrial Design Engineering. He leads research in the area of sustainable living and work. His research aims to foster wellbeing combined with energy and CO2 reduction in the built environment while contributing to living lab design methods. His educational work focuses on applications for interactive technology for societal impactful designs. Over the past decade he has acquired and led multiple EU and NWO projects and is active in the Climate Knowledge Innovation Community.
Prior to joining TU Delft, David worked at Philips Research as a Senior Research Scientist in media and multimodal interaction and prior to that as a human factors engineer at Xerox in California. He holds a PhD from the Technical University of Eindhoven in Perception and Technology and a Masters of Science in Ergonomics from Loughborough University.

David co-founded the TU Delft spinoff Office Vitae in late 2016. The start-up focuses on vitality at work in the context of sustainability. He heads the section Design Conceptualization and Communication in the department of Industrial Design.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam