Nieuwsbericht

Karbonik verwarming in de oude “Rijks Hoogere Burger School” in Winterswijk

09/11/2020

Karbonik verwarming in het monumentale pand van de oude “Rijks Hoogere Burger School” aan de Zonnebrink in Winterswijk.

Onder de naam ‘OldSchool’ is gedurende 2019 en 2020 het oude schoolgebouw van de RHBS in Winterswijk verbouwd tot een appartementencomplex en een hotel. In de voormalige leslokalen zijn luxe zelfstandige woonstudio’s en diverse kamers gerealiseerd. Er is daarbij sprake van 45 nieuwe wooneenheden. Deze zijn primair bestemd voor de doelgroep jongeren. Het oude gymzaaltje is omgebouwd tot een beheerderswoning en een ontbijtfaciliteit voor het hotel. Het idee voor deze verbouwing kwam van Winterswijker Jeroen Schreurs en is tot stand gekomen in samenwerken met de broers Arthur en Hans van Santen als huidige eigenaren. Het heeft even geduurd, doch het monumentale pand aan de Zonnebrink heeft een prachtige nieuwe invulling gekregen. Ondanks de nog niet geheel voltooide verbouwing, hebben de eerste bewoners begin augustus 2020 hun intrek genomen in de gloednieuwe woningen.

Het is de bedoeling de parkeerplaatsen achter het gebouw te overkappen met zonnepanelen, een initiatief van de gemeente in samenwerking met Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM).

Voor het verwarmen van de wooneenheden is zonder aarzeling voor Karbonik gekozen. Doorslaggevend bij deze keuze is geweest de moderne en efficiënte regeling van de temperatuur met de accenten op een gezond binnenklimaat en lage kosten. Met behulp van de bekende Karbonik folie met bijbehorende domotica was men in staat om selectief en lokaal te verwarmen.

De bijbehorende foto’s geven een goede indruk van de verschillende wooneenheden.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam