Vragen over Carbo e-Paint

Hier zijn enkele basisprincipes omtrent de functie van Carbo e-Paint:

 • Stroom – de verf heeft stroom nodig om warmtestraling te produceren; het kan op gelijkstroom en wisselstroom werken.
 • Spanning – de verf werkt op een spanning tussen 22 en 24 Volt. Onder speciale omstandigheden kunnen andere spanningen van toepassing zijn.
 • Vermogen – Carbo e-Paint zet per vlakte van ca. 1m² ongeveer 300 Watt om in warmte. De meegeleverde Transformator kan 4 vlakken tegelijkertijd voeden.
 • Zonnepanelen & accu’s – Carbo e-Paint kan met behulp van een omvormer direct vanuit zonnepanelen gevoed worden. Bovendien kunnen zonnepanelen rechtstreeks als stroomvoorziening worden gebruikt, wat resulteert in aanzienlijk lagere verwarmingskosten. Dit kan verder geoptimaliseerd worden door het installeren van een accusysteem of door gebruik te maken van een power cloud systeem.
 • DIN EN 61000-6-2:2006-03 Elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
 • Deel 6-2, DIN EN 61000-6-3:2007-09 Elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
 • Deel 6-3: Algemene normen – Emissienorm voor residentiële, commerciële en lichtindustriële omgevingen.

Hoogwaardige dispersieverven op waterbasis of silicaatdispersiewandverven van hoge kwaliteit zijn ideaal. Verven met metalen onderdelen of koolstofhoudende bestanddelen zijn niet geschikt. Voor een lijst met geschikte verven neem met ons contact op.

De levensduur van Carbo e-Paint is in principe onbeperkt.

Ja, dit is in principe mogelijk. In dit geval moet rekening worden gehouden met de specificaties van de maximaal toegestane kabellengte. Deze specificaties zijn vermeld in de installatiehandleiding.

U kunt deze gegevens opvragen door een email naar ons te sturen info@karbonik.nl.

Carbo e-Paint verwarmde coating kan worden aangebracht op gips, gipsplaat, persborden, beton, behang en over dispersieverf of silicaatdispersieverf. Niet geschikt zijn andere ondergronden zoals hout, kurk, kunststof enz.

Het kan wel maar is niet aan te raden om verwarmingszones in verschillende ruimtes op dezelfde voeding aan te sluiten, omdat de zones dan niet onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd.

Alleen een door Karbonik opgeleid vakman mag de Carbo e-Paint verwarmingslaag aanbrengen en installeren.

Nee, de Carbo e-Paint verwarmde coating mag niet nat worden.

Ja, omdat de verwarmingszone met een laagspanning van 22 V wordt bediend, die zelfs voor kinderen volledig aanraakveilig is.

Ideaal zijn onbedekte, vlakke en gladde muren in de buurt waar u het lieft warmte wilt hebben.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam