Efficiënt verwarmen

Efficient verwarmenHet aanschaffen van een goede verwarming in huis of in uw kantoor is van essentieel belang. Bestaande verwarmingssystemen zijn vaak erg belastend voor het milieu en daardoor niet duurzaam omdat ze niet efficiënt genoeg werken. Kortom: kies voor duurzame en energiebesparender alternatieven. Voor innovatieve systemen voor efficiënt verwarmen bent u bij Karbonik aan het juiste adres.

Efficiënt verwarmen met de innovatieve technieken van Karbonik

Verwarmingsketels, pijpen, radiatoren of convectoren passen niet in het kader van efficiënt verwarmen. Daarom heeft Karbonik verschillende producten en technieken ontwikkeld, zodat de verwarming van de toekomst zo duurzaam en efficiënt mogelijk werkt. In combinatie met groene stroom of herbruikbare energie kan uw CO² footprint dus sterk verkleind worden.

Met de ultradunne 100% recyclebare vloerverwarmingsfolie van Karbonik krijgt de ruimte binnen de kortste keren de gewenste temperatuur. De folie wordt eenvoudig en snel op een isolerende onderlaag gelegd, waarna de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte de ruimte verwarmt. De verwarming kan voor ieder vloerbedekkingstype, zoals parket, laminaat, tegels en tapijt, en isolatiemateriaal geschikt gemaakt worden. Bij de transformatie van elektriciteit naar warmte wordt 100% van de elektrische stroom omgezet in warmte. Daarmee is dit verwarmingssysteem al zo’n 40% meer efficiënt dan de traditionele manier van verwarmen.

De verwarmingspanelen van Karbonik zijn van Pirex-glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke door middel van elektrodes onder spanning wordt gezet. De stroom die hierdoor wordt geproduceerd, wekt vervolgens de warmte op. Deze warmtestraling is vrijwel direct na het inschakelen van het paneel voelbaar. Door de superieure hechting van het carbon op het glas wordt een 30% hogere efficiëntie van energieoverdracht bereikt dan bij conventionele infraroodpanelen. Hierdoor is het op zowel de korte als de lange termijn een duurzame en energiebesparende oplossing.

Karbonik Heat-Paint is een warmtegevende verf, die op verschillende ondergronden tussen 2 zeer dunne zelfklevende elektrodes wordt aangebracht. Wanneer de verf onder spanning wordt gezet door middel van deze elektrodes, komt infraroodstraling vrij. De verf zet de toegevoerde elektrische energie met meer dan 99,9% rendement om in warmte. Het is hiermee een efficiënte, energiebesparende en natuurlijke manier van verwarming.

Ook efficiënt verwarmen met de systemen van Karbonik?

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. Heeft u interesse in onze elektrische verwarmingssystemen of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer over onze passie voor innovatie en efficiënt verwarmen.

Neem contact met ons op

  Voor een vrijblijvende prijsopgave ga naar de tab Offerte

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyverklaring

  Verwarmingsfolie

  Karbonik verwarmingsfolie is een extreem dunne folie die elektriciteit omzet in warmte met een rendement > 99,9%. De folie is onder vrijwel ieder type vloerbedekking te installeren. Zo is de folie onder meer toegepast onder tapijt, laminaat, parket, pvc, beton, egaline en tegels.

  Verwarmende verf

  Karbonik Heat-Paint is een warmte gevende verf op koolstof basis. Na het aanbrengen kan over de Karbonik Heat-Paint een andere verflaag of een stuclaag worden aangebracht waarmee een ‘onzichtbare’ wandverwarming wordt gecreëerd. Nieuw is dat de verf ook prefab op fleece leverbaar is.

  Verwarmingspanelen

  Verwarmingspanelen zijn vooral geschikt voor montage aan het plafond. De panelen zijn van Pyrex glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke d.m.v. elektrodes onder spanning wordt gezet en dan weer met hetzelfde hoge rendement (>99%) energie omzet in warmte.

  Besturingssystemen

  Karbonik levert ook de besturing voor haar verwarmingssystemen. Van eenvoudige thermostaat tot geavanceerd domotica systeem, waarmee naast de verwarming ook verlichting, zonwering, elektrische deuren etc. kunnen worden geregeld en ook allerhande sensoren kunnen worden gekoppeld.

  Switch The Language
   010-2613519
   info@karbonik.nl

   Bezoekadres
   Directiekade 2
   3089 JA Rotterdam

   Postadres
   Müllerkade 391
   3024 EP Rotterdam