Elektrische verwarmingsfolie

Elektrische verwarmingsfolie’s Winters kan het best koud worden in onze woningen en kantoorruimtes. Het is dan ook logisch dat de verwarming snel op hoge temperatuur wordt gezet. Dit is echter niet optimaal voor de gezondheid van de mens. De bekende convectieverwarming met radiatoren veroorzaakt namelijk een droge lucht met alle negatieve gevolgen van dien, zoals gemakkelijkere verspreiding van virussen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor alternatieven, die ook nog eens een stuk duurzamer en energiebesparender zijn. Hiervoor bent u bij Karbonik aan het juiste adres. De innovatieve elektrische verwarmingsfolie van Karbonik wordt snel en eenvoudig onder de vloerbedekking geïnstalleerd, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. De ruimte is binnen de kortste keren heerlijk warm en bij iedere temperatuurinstelling is er sprake van een optimale luchtvochtigheid.

Hoe werkt het?

Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte die voortkomt uit de ultradunne elektrische verwarmingsfolie van Karbonik worden de vloer, wanden en de meubels in de ruimte binnen 20 tot 25 minuten verwarmd tot de gewenste temperatuur. Verwarmingsketels, pijpen, radiatoren of convectoren zijn niet meer nodig: de folie wordt eenvoudig en snel op een isolerende onderlaag gelegd. Door de combinatie van een wandthermostaat met een sensor onder de vloer kan de ruimte op de juiste temperatuur worden gehouden. De verwarming kan voor ieder vloerbedekkingstype, zoals parket, laminaat, tegels en tapijt, en isolatiemateriaal geschikt gemaakt worden.

Voordelen van Karbonik elektrische verwarmingsfolie

De elektrische vloerverwarmingsfolie van Karbonik wordt steeds vaker aangeschaft door zowel particuliere als zakelijke klanten, en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze manier van verwarmen kent namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen, zoals:

 • Duurzaam en milieuvriendelijk: onze 100% recyclebare vloerverwarmingsfolie is elektrisch en gaat langer mee dan traditionele vloerverwarming op waterbasis. Daarmee kan de combinatie van Karbonik vloerverwarming en groene stroom of herbruikbare energie uw CO² footprint sterk verkleinen.
 • Energie-efficiënt: 100% van de elektrische stroom wordt omgezet in warmte. Daarmee bespaart u al zo’n 40% energie ten opzichte van traditionele verwarming op waterbasis.
 • Goed voor de gezondheid: doordat deze vorm van vloerverwarming eerst de wanden en andere objecten in de ruimte opwarmt en daarna pas de lucht, heeft u veel minder kans op schimmelsporen. Ook kunnen er geen stofnesten ontstaan en u heeft minder last van huisstofmijten. De Karbonik vloerverwarming is daarmee uitstekend geschikt voor mensen met allergieën of astma.
 • Goedkoper en makkelijker te installeren: de verwarmingsfolie kan zonder ingrijpende bouwkundige aanpassingen worden geplaatst en is 100% onderhoudsvrij, waardoor deze manier van verwarming een stuk goedkoper is dan conventionele verwarming.

Interesse in Karbonik elektrische verwarmingsfolie?

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. Heeft u interesse in onze elektrische verwarmingsfolie of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer over onze passie voor innovatie!

Neem contact met ons op

  Voor een vrijblijvende prijsopgave ga naar de tab Offerte

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyverklaring

  Verwarmingsfolie

  Karbonik verwarmingsfolie is een extreem dunne folie die elektriciteit omzet in warmte met een rendement > 99,9%. De folie is onder vrijwel ieder type vloerbedekking te installeren. Zo is de folie onder meer toegepast onder tapijt, laminaat, parket, pvc, beton, egaline en tegels.

  Verwarmende verf

  Karbonik Heat-Paint is een warmte gevende verf op koolstof basis. Na het aanbrengen kan over de Karbonik Heat-Paint een andere verflaag of een stuclaag worden aangebracht waarmee een ‘onzichtbare’ wandverwarming wordt gecreëerd. Nieuw is dat de verf ook prefab op fleece leverbaar is.

  Verwarmingspanelen

  Verwarmingspanelen zijn vooral geschikt voor montage aan het plafond. De panelen zijn van Pyrex glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke d.m.v. elektrodes onder spanning wordt gezet en dan weer met hetzelfde hoge rendement (>99%) energie omzet in warmte.

  Besturingssystemen

  Karbonik levert ook de besturing voor haar verwarmingssystemen. Van eenvoudige thermostaat tot geavanceerd domotica systeem, waarmee naast de verwarming ook verlichting, zonwering, elektrische deuren etc. kunnen worden geregeld en ook allerhande sensoren kunnen worden gekoppeld.

  Switch The Language
   010-2613519
   info@karbonik.nl

   Bezoekadres
   Directiekade 2
   3089 JA Rotterdam

   Postadres
   Müllerkade 391
   3024 EP Rotterdam