Nieuwsbericht

Lokale werkplekverwarming in provinciehuizen

27/02/2020

Lokale werkplekverwarming in Provinciehuizen van Zuid-Holland en Overijsel en in kantoor van Ingenieursbureau Cundall in Londen

Sinds december 2019 worden er binnenklimaattesten door de TU Delft gedaan in de provinciehuizen van Zuid-Holland en Overijssel en in het kantoor van het bekende engineering consultancybureau Cundall in London. De firma Cundall is bekend om zijn wereldwijde projecten op het gebied van duurzaamheid. Zoals in de berichtgeving van december al is gemeld, is onze firma Karbonik daarbij uitgekozen voor het selectief verwarmen van werkplekken binnen de kantoorruimten van deze provinciehuizen en hetzelfde in Londen bij de firma Cundall.

De Karbonik warmtefolie samen met het bekende Karbonik energiebesturingssysteem zorgt hier voor een selectieve lokale warmtevoorziening. Wanneer een werkplek bezet is, kan d.m.v. een simpele schakelaar de lokale verwarming op de werkplek worden geactiveerd en kan op deze werkplek, middels toevoer van extra stralingswarmte, de gevoelstemperatuur een paar graden worden verhoogd. Dit gebeurt met behulp van Karbonik warmtefolie onder vloerbedekking en warmtefolie gemonteerd in speciale warmtepanelen onder de bureaus. De luchttemperatuur in het niet bezette deel van bureautuin blijft daarbij op een veel lagere waarde ingesteld. De warmtemetingen, in samenhang met behaaglijkheid op de werkplek, worden door de TU Delft op afstand gemonitord.

Met deze methode van verwarming verwacht men aanzienlijke besparingen op de energierekening.
Tot nu toe zijn de reacties zeer positief.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam