Vloerverwarmingsfolie

VloerverwarmingsfolieVochtigheid en temperatuur spelen een belangrijke rol bij de gezondheid en behaaglijkheid van de mens, zeker in binnenklimaten zoals kantoorruimtes. In de winter is het fijn om de verwarming aan te zetten, om zo een prettige werkplek te creëren. Het nadeel van de bekende convectieverwarming met radiatoren is echter dat dit droge lucht veroorzaakt, met alle negatieve gevolgen van dien.

De vloerverwarmingsfolie van Karbonik is een innovatieve en extreem dunne elektrische verwarmingsfolie die snel en eenvoudig onder de vloerbedekking wordt geïnstalleerd. De ruimte is binnen de kortste keren heerlijk warm en bij iedere temperatuurinstelling is er sprake van een optimale luchtvochtigheid. In andere woorden: een gezond binnenklimaat!

Innovatie in de breedste zin van het woord

Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte die voortkomt uit de ultradunne vloerverwarmingsfolie van Karbonik worden de vloer, wanden en de meubels in de ruimte verwarmd. Verwarmingsketels, pijpen, radiatoren of convectoren zijn bij het gebruik van Karbonik elektrische vloerverwarming niet meer nodig: de folie wordt eenvoudig en snel op een isolerende onderlaag gelegd. Door de combinatie van een wandthermostaat met een sensor onder de vloer kan de ruimte de juiste temperatuur worden bereikt en gehandhaafd. De verwarming kan voor ieder vloerbedekkingstype, zoals parket, laminaat, tegels en tapijt, en isolatiemateriaal geschikt gemaakt worden.

Voordelen van Karbonik vloerverwarmingsfolie

Karbonik vloerverwarmingsfolie wordt steeds vaker aangelegd voor zowel particuliere als zakelijke klanten, en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze manier van verwarmen kent namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen, zoals:

 • Duurzaam en milieuvriendelijk: onze 100% recyclebare vloerverwarmingsfolie is elektrisch en gaat langer mee dan traditionele vloerverwarming op waterbasis. Daarmee kan de combinatie van Karbonik vloerverwarming en groene stroom of herbruikbare energie uw CO² footprint sterk verkleinen.
 • Goedkoper en makkelijker te installeren: de verwarmingsfolie kan zonder ingrijpende bouwkundige aanpassingen worden geplaatst en is 100% onderhoudsvrij, waardoor deze manier van verwarming een stuk goedkoper is.
 • Energie-efficiënt: bij de transformatie van elektriciteit naar warmte gaat geen energie verloren: 100% van de elektrische stroom wordt omgezet in warmte. Daarmee bespaart u al zo’n 40% energie ten opzichte van traditionele verwarming!
 • Goed voor de gezondheid: doordat deze vorm van vloerverwarming niet op water draait, is er ook geen waterschade mogelijk. Ook kunnen er geen schimmelsporen of stofnesten ontstaan en u heeft minder last van huisstofmijten. De Karbonik vloerverwarming is daarmee uitstekend geschikt voor mensen met allergieën of astma.

Interesse in Karbonik vloerverwarmingsfolie?

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. Heeft u interesse in onze vloerverwarmingsfolie of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer over onze passie voor innovatie!

Neem contact met ons op

  Voor een vrijblijvende prijsopgave ga naar de tab Offerte

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyverklaring

  Verwarmingsfolie

  Karbonik verwarmingsfolie is een extreem dunne folie die elektriciteit omzet in warmte met een rendement > 99,9%. De folie is onder vrijwel ieder type vloerbedekking te installeren. Zo is de folie onder meer toegepast onder tapijt, laminaat, parket, pvc, beton, egaline en tegels.

  Verwarmende verf

  Karbonik Heat-Paint is een warmte gevende verf op koolstof basis. Na het aanbrengen kan over de Karbonik Heat-Paint een andere verflaag of een stuclaag worden aangebracht waarmee een ‘onzichtbare’ wandverwarming wordt gecreëerd. Nieuw is dat de verf ook prefab op fleece leverbaar is.

  Verwarmingspanelen

  Verwarmingspanelen zijn vooral geschikt voor montage aan het plafond. De panelen zijn van Pyrex glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke d.m.v. elektrodes onder spanning wordt gezet en dan weer met hetzelfde hoge rendement (>99%) energie omzet in warmte.

  Besturingssystemen

  Karbonik levert ook de besturing voor haar verwarmingssystemen. Van eenvoudige thermostaat tot geavanceerd domotica systeem, waarmee naast de verwarming ook verlichting, zonwering, elektrische deuren etc. kunnen worden geregeld en ook allerhande sensoren kunnen worden gekoppeld.

  Switch The Language
   010-2613519
   info@karbonik.nl

   Bezoekadres
   Directiekade 2
   3089 JA Rotterdam

   Postadres
   Müllerkade 391
   3024 EP Rotterdam