Duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmenHet aanschaffen van een goed verwarmingssysteem in huis of in uw kantoor is van essentieel belang. Echter zijn de meeste vormen van verwarmen erg belastend voor het milieu. Daarnaast zijn oude verwarmingssystemen ook niet vriendelijk voor de portemonnee. Kortom: kies daarom voor duurzame en energiebesparender alternatieven. Voor innovatieve systemen voor duurzaam verwarmen bent u bij Karbonik aan het juiste adres.

Duurzaam verwarmen met vloerverwarmingsfolie, verwarmingspanelen of Karbonik Heat-Paint

Drie producten van Karbonik die uw ruimte duurzaam verwarmen, zijn Karbonik Heat-Paint, vloerverwarmingsfolie en verwarmingspanelen. Verwarmingsketels, pijpen, radiatoren of convectoren zijn hierbij verleden tijd. In combinatie met groene stroom of herbruikbare energie kan uw CO² footprint dus sterk verminderd worden. Dit is het duurzaam verwarmen van de toekomst.

Karbonik Heat-Paint is een warmtegevende verf, die op verschillende ondergronden tussen 2 zeer dunne zelfklevende elektrodes wordt aangebracht. Wanneer de verf onder spanning wordt gezet door middel van deze elektrodes, komt infraroodstraling vrij. De verf zet de toegevoerde elektrische energie met meer dan 99,9% rendement om in warmte. Het is hiermee een efficiënte, energiebesparende en natuurlijke manier van verwarming.

Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte die voortkomt uit de ultradunne 100% recyclebare vloerverwarmingsfolie van Karbonik wordt de ruimte binnen de kortste keren goed verwarmd. De folie wordt eenvoudig en snel op een isolerende onderlaag gelegd. De verwarming kan voor ieder vloerbedekkingstype, zoals parket, laminaat, tegels en tapijt, en isolatiemateriaal geschikt gemaakt worden. Bij de transformatie van elektriciteit naar warmte gaat geen energie verloren: 100% van de elektrische stroom wordt omgezet in warmte. Daarmee bespaart u al zo’n 40% energie ten opzichte van traditionele verwarming!

De verwarmingspanelen van Karbonik zijn van Pirex-glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke door middel van elektrodes onder spanning wordt gezet. De stroom die hierdoor wordt geproduceerd, wekt vervolgens de warmte op. Deze warmtestraling is vrijwel direct na het inschakelen van het paneel voelbaar. Door de superieure hechting van het carbon op het glas wordt een 30% hogere efficiency van energieoverdracht bereikt dan bij conventionele infraroodpanelen. Hierdoor is het zowel op de lange als op de korte termijn een duurzame en energiebesparende oplossing.

Interesse in ‘duurzaam verwarmen’ met de systemen van Karbonik?

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. Heeft u interesse in onze elektrische verwarmingssystemen of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer over onze passie voor innovatie en duurzaam verwarmen.

Neem contact met ons op

  Voor een vrijblijvende prijsopgave ga naar de tab Offerte

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyverklaring

  Switch The Language
   010-2613519
   info@karbonik.nl

   Bezoekadres
   Directiekade 2
   3089 JA Rotterdam

   Postadres
   Müllerkade 391
   3024 EP Rotterdam