Verwarmingspanelen

Karbonik verwarmingspanelen

Karbonik verwarmingspanelen zijn een energie-efficiënte en comfortabele warmtebron. De panelen zijn van Pyrex glas, met aan de achterzijde een dunne laag koolstof welke door middel van elektrodes onder spanning wordt gezet. De stroom die hierdoor wordt geproduceerd, wekt vervolgens de warmte op. Deze warmtestraling is vrijwel direct na het inschakelen van het paneel voelbaar, sneller dus dan een verwarming op waterbasis. Het werkingsprincipe is hiermee identiek aan de Karbonik verwarmingsfolie en de wamtegevende verf. Hierdoor lenen de panelen zich ook uitstekend voor het verwarmen van ruimtes waar men maar kortstondig verblijft.

30% hogere efficiency

Karbonik verwarmingspanelen worden met ca. 100 °C aanzienlijk warmer dan de verf of de folie. Ze dienen daarom ook buiten handbereik te worden bevestigd aan de muur of plafond.

Door de superieure hechting van de carbon op het glas wordt een ca. 30% hogere efficiency van energieoverdracht bereikt dan bij conventionele IR panelen. Deze efficiency blijft ook in de loop der jaren gehandhaafd. Hierdoor is het op zowel de korte als de lange termijn een duurzame en energiebesparende oplossing.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam