Hoogwaardige verwarmingssystemen

Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige elektrische verwarmingssystemen levert. Alle systemen maken gebruik van infrarood verwarming op basis van carbon; een natuurlijke en zeer comfortabele wijze van verwarmen met een laag energieverbruik. Op basis van deze technologie zijn verschillende producten ontwikkeld, te weten: een verwarmingsfolie, verwarmende verf, verwarmend dundoek en verwarmende panelen. Hiermee biedt Karbonik zowel vloerverwarming, wandverwarming als plafondverwarming, inclusief bijbehorende besturingssystemen. Ondanks het innovatieve karakter is sprake van bewezen technologie met de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Verwarmingsfolie

Karbonik verwarmingsfolie is een extreem dunne folie die elektriciteit omzet in warmte met een rendement > 99,9%. De folie is onder vrijwel ieder type vloerbedekking te installeren. Zo is de folie onder meer toegepast onder tapijt, laminaat, parket, pvc, beton, egaline en tegels.

Verwarmende verf

Karbonik Heat-Paint is een warmte gevende verf op koolstof basis. Na het aanbrengen kan over de Karbonik Heat-Paint een andere verflaag of een stuclaag worden aangebracht waarmee een ‘onzichtbare’ wandverwarming wordt gecreëerd. Nieuw is dat de verf ook prefab op fleece leverbaar is.

Verwarmingspanelen

Verwarmingspanelen zijn vooral geschikt voor montage aan het plafond. De warmtestraling is vrijwel direct na het inschakelen van het paneel voelbaar, sneller dus dan een verwarming op waterbasis. Hierdoor lenen de panelen zich ook uitstekend voor het verwarmen van ruimtes waar men maar kortstondig verblijft.

Besturingssystemen

Karbonik levert ook de besturing voor haar verwarmingssystemen. Van eenvoudige thermostaat tot geavanceerd domotica systeem, waarmee naast de verwarming ook verlichting, zonwering, elektrische deuren etc. kunnen worden geregeld en ook allerhande sensoren kunnen worden gekoppeld.

Karbonik en gezondheid

Vochtigheid en temperatuur spelen een belangrijke rol bij het gevoel van behaaglijkheid en bij de gezondheid van de mens. Een zeer lage luchtvochtigheid is onaangenaam en niet goed voor ons lichaam; de huid wordt droog, de slijmvliezen van onze luchtwegen drogen uit en sommige mensen voelen een verhoogde aandrang tot hoesten. Bij diverse wetenschappelijke onderzoeksinstituten worden op het gebied van binnenklimaat en verwarmen uiteenlopende onderzoeken gedaan. Zo onderzoekt Karbonik samen met de Technische Universiteit van Delft de invloed van onze verwarmingssystemen op het binnenklimaat van kantoorruimtes.

Uit al deze onderzoeken blijkt dat een relatieve vochtigheid van de lucht lager dan 25% in woonvertrekken en kantoren een negatieve invloed heeft op onze gezondheid. De kans op besmetting door hoesten is vele malen hoger dan bij een binnenklimaat met een relatieve vochtigheid die hoger is dan 40%. Een hoge luchtvochtigheid heeft een remmende werking op de verspreiding van microbiologische deeltjes, zoals griepvirussen. De optimale relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%.

De alom bekende convectieverwarming met radiatoren veroorzaakt droge lucht. Om dit te voorkomen gebruikt men daarbij vaak luchtbevochtigers. Bij Karbonik verwarming zijn geen extra maatregelingen nodig, omdat de warmteoverdracht grotendeels plaatsvindt via infraroodstraling, welke geen droge lucht veroorzaakt. Er is bij iedere temperatuurinstelling sprake van een optimale luchtvochtigheid, een gezond binnenklimaat.

Whitepaper Karbonik

In samenwerking met Duurzaam Gebouwd heeft Karbonik de Whitepaper ‘Lokaal verwarmen speelt belangrijke rol in energietransitie’ gepubliceerd.

Nieuws

Projecten

Media

Installatie Karbonik

Karbonik op TV

Karbonik getest bij Green Village in Delft

Bent u geïnteresseerd in onze producten?

Neem dan contact met ons op.

Switch The Language
  010-2613519
  info@karbonik.nl

  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam

  Postadres
  Müllerkade 391
  3024 EP Rotterdam